Nieuws

 
inhoudsopgave:
 
 
Check uw zorgpolis.
 
Jaarlijks gaan maar liefst 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut om klachten te verhelpen of te voorkomen. Of het nu gaat om de gevolgen van een operatie, een verkeerde beweging of simpelweg omdat u meer moeite krijgt met bewegen omdat u ouder wordt. Het kan zo maar gebeuren dat u een fysiotherapeut nodig hebt. Daarom is het van belang om goed naar de vergoeding voor fysiotherapie in uw huidige of nieuwe zorgpolis te kijken.
 
 
Waarom moet u uw zorgverzekering controleren ?
 
Fysiotherapie wordt in de basisverzekering maar beperkt vergoed. Kinderen tot 18 jaar krijgen maximaal twee maal negen behandelingen per indicatie vergoed. Mensen met bepaalde aandoeningen waarvoor veel fysiotherapie nodig is, volwassenen en kinderen, moeten de eerste twintig behandelingen zelf betalen, en komen pas na de eenentwintigste behandeling voor vergoeding in aanmerking. Daarbij is het ook mogelijk dat u een aandoening heeft die zelfs helemaal niet wordt vergoed. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.
 
Hoeveel fysiotherapie heeft u nodig.
 
Hoeveel fysiotherapie u precies nodig heeft, is moeilijk aan te geven. Als u zwaar lichamelijk werk doet of veel sport, kunt u sneller fysiotherapie nodig hebben. Maar ook als u ouder wordt en er slijtageklachten ontstaan, kan de fysiotherapeut veel voor u betekenen.
 
Er is veel verschil in de vergoeding voor fysiotherapie tussen de verschillende verzekeraars. Bovendien heeft elke verzekeraar ook nog eens verschillende aanvullende verzekeringen. Let dus goed op of u de juiste verzekering afsluit met voldoende behandelingen of vergoedingen voor fysiotherapie.
 
Kijk voor meer informatie op: www.defysiotherapeut.com