Verzekering

 

 

Fysiotherapie verzekerd in 2015


Ook in 2015 geldt een verplicht eigen risico in de zorg. Het eigen riscico geldt alleen voor de basisverzekering, maar weer niet voor fysiotherapie bij kinderen. Voor fysiotherapie komt het er dus op neer dat het eigen risico niet geldt voor:

 
1. fysiotherapie bij kinderen (hoewel dit wel in de basisverzekering zit)
2. fysiotherapie in de aanvullende verzekering
 
Omdat fysiotherapie vrijwel geheel in de aanvullende verzekering (AV) valt en fysiotherapie bij kinderen is uitgesloten voor het eigen risico, heeft fysiotherapie vrijwel geen invloed op uw eigen risico.
 
 

Wat zit ook in 2015 in de basisverzekering?

 
Fysiotherapie wordt maar voor een beperkt deel in de verplichte basisverzekering vergoed. Kinderen tot 18 jaar hebben recht op maximaal 9 behandelingen. Daarnaast hebben kinderen en volwassenen die bepaalde aandoeningen hebben (chronische indicatie) in een aantal gevallen recht op vergoeding van de 21e en volgende behandelingen. De eerste twintig behandelingen moeten volwassenen dus zelf betalen. Heeft U een aanvullende verzekering afgesloten dan worden deze behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Bovendien is het ook mogelijk dat u een aandoening heeft die niet op de lijst staat en waarvoor meer behandelingen nodig zijn. Ook deze komen allemaal voor eigen rekening, tenzij u een goede aanvullende verzekering heeft afgesloten.
 
 

Sluit een goede aanvullende verzekering af

 
Omdat fysiotherapie bijna niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering en het eigen risico vrijwel niet geldt voor fysiotherapie in de aanvullende verzekering, adviseert het KNGF om een goede aanvullende verzekering te sluiten, waarin fysiotherapie adequaat (in aanvulling op de basisverzekering) wordt vergoed. Er is veel verschil in de vergoeding fysiotherapie tussen de verzekeraars onderling. Bovendien heeft elke verzekeraar ook nog eens verschillende aanvullende verzekeringen. Let goed op dat u de juiste verzekering afsluit met voldoende behandelingen fysiotherapie.
 
 

DTF (directe toegankelijkheid )

 

 
Voor een behandeling fysiotherapie heeft u tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van de arts of specialist. U kunt direct een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Indien er sprake is van een chronische indicatie b.v. behandeling fysiotherapie na een doorgemaakte operatie dan eisen veel verzekeraars wel een verwijzing voor fysiotherapie. Heeft u vragen hierover stel deze dan gerust. Uw fysiotherapeut zal u hierover nader

informatie geven.